Beginnerscursus

Beginnerscursus


Bij interesse in handboogschieten kan een beginnerscursus recurve gevolgd worden bij ons. Dit is nodig om de grondbeginselen en veiligheidsmaatregelen te leren kennen en beheersen. Het beoefenen van de handboogsport bij SHS Geronimo is alléén mogelijk indien men aantoonbaar over de benodigde kennis en kunde beschikt.

Indien je al over toereikende schietervaring beschikt omdat je al eens een beginners cursus gevolgd hebt of actief lid bent (geweest) van een boogschietvereniging, dan kun je een afspraak maken met één van onze trainers om aan te tonen dat je over de benodigde kennis en kunde beschikt. In dat geval kun je direct lid worden. Neem hiervoor contact op met onze voorzitter.

Na de cursus kan men lid worden om de boogsport te blijven beoefenen bij Geronimo en mee te doen aan verenigingsactiviteiten. Zie gegevens lidmaatschap.
Momenteel heeft Geronimo ongeveer 80 leden. Er is geen ledenstop.

Opzet beginnerscursus

De cursus bestaat uit 9 á 10 lesuren en wordt een paar keer per jaar georganiseerd. Een groep bestaat uit maximaal 8 cursisten. Voor de cursus hoef je zelf geen materiaal te hebben: huur van de booguitrusting (boog, pijlen en andere attributen) zijn in de prijs van de cursus inbegrepen.

Tijdens de cursus krijg je alle materiaal in bruikleen van de club, wel is het nodig strakke kleding aan te doen en makkelijke loopschoenen te dragen.

Prijzen beginnerscursus recurve
Jeugd (12 t/m 17 jaar)€  80,00
Studenten€  80,00
Volwassenen ( 18 jaar en ouder€ 100,00

 

Er is geen mogelijkheid tot het volgen van privélessen.

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor de beginners cursus. De komende  cursussen zijn tot eind 2023 vol gepland . De wachttijd voor de mensen die zich nu opgeven is op dit moment ruim 1,5 jaar.

We zijn bezig deze lange wachtlijst weg te werken, aan de andere kant willen we ook niet te snel groeien. Bij te snelle groei bestaat het risico dat er teveel onervaren schutters tegelijk op de baan staan en dat is een veiligheidsrisico. En veiligheid staat bij deze sport boven aan.

Diegene die op de wachtlijst staan zullen t.z.t een bericht ontvangen via mail indien er een cursus mogelijkheid voor hen is. Waarschijnlijk zal dat pas in 2024 zijn. Heb nog even geduld!

Indien je toch op de wachtlijst wilt komen dan dien je de volgende gegevens van je toe te sturen: naam, geboortedatum, mailadres, telefoonnummer, adres.

Eén a twee keer per jaar worden mensen op de wachtlijst op de hoogte gehouden van de stand van geschatte wachttijd/planning cursus voor hen.

In geval van vragen: graag contact opnemen met onze secretaris