Beginnerscursus

Beginnerscursus


Bij interesse in het handboogschieten kan een beginnerscursus recurve gevolgd worden bij ons. Dit is nodig om de grondbeginselen en veiligheidsmaatregelen te leren kennen en beheersen. Het beoefenen van de handboogsport bij SHS Geronimo is alléén mogelijk indien men aantoonbaar over de benodigde kennis en kunde beschikt.

Indien je al over toereikende schietervaring beschikt omdat je al eens een beginners cursus gevolgd hebt of actief lid bent (geweest) van een boogschietvereniging, dan kun je een afspraak maken met één van onze trainers om aan te tonen dat je over de benodigde kennis en kunde beschikt.

In dat geval kan je direct lid worden. Neem hiervoor contact op met onze voorzitter.

Mocht je geen aantoonbare ervaring hebben, dan is een beginnerscursus nodig.

Na de cursus kan men lid worden om de boogsport te blijven beoefenen bij Geronimo en mee te doen aan verenigingsactiviteiten. Zie gegevens lidmaatschap. Ook krijgt ieder volwassen lid een sleutel (in bruikleen) die toegang geeft tot onze mooie buitenbaan.

Er is geen ledenstop bij onze vereniging. Schutters die reeds eerder ( bij ons of een andere vereniging) geschoten hebben, kunnen gelijk terecht!

Opzet beginnerscursus

De cursus bestaat uit 9 á 10 lesuren ( vrijdagavonden) en wordt een paar keer per jaar georganiseerd. Een groep bestaat uit maximaal 8 cursisten. Voor de cursus hoef je zelf geen materiaal te hebben: huur van de booguitrusting (boog, pijlen en andere attributen) zijn in de prijs van de cursus inbegrepen.

Tijdens de cursus krijg je alle materiaal in bruikleen van de club, wel is het nodig strakke kleding aan te doen en makkelijke loopschoenen te dragen.

Prijzen beginnerscursus recurve
Jeugd (12 t/m 17 jaar)€  80,00
Studenten€  80,00
Volwassenen ( 18 jaar en ouder)€ 100,00

 

Er is geen mogelijkheid tot het volgen van privélessen.

De cursisten voor de beginnerscursus volwassenen beginnen Oktober aanstaande. Deze is vol.

De eerstvolgende beginnerscursus zal starten medio Februari/Maart 2025.. Deze is ook al vol in verband met de lange wachtlijst. De wachttijd is op dit moment meer dan een jaar!

Voor vragen en aanmeldingen kan je via de mail bij de secretaris terecht op het volgende mailadres: secretaris@shs-geronimo.nl. We hebben dan wel je naam, adresgegevens, geboortedatum, mailadres en telefoonnummer nodig.

Indien je op de wachtlijst staat, dan heeft het geen zin om te vragen of je toch eerder aan de beurt kan zijn. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht wanneer je aan je beurt bent.