Over Geronimo

Handboogvereniging Geronimo

De Seijster Handboog Schutterij Geronimo is in 1981 in Zeist (regio Utrecht) opgericht. Diverse schutters van Geronimo zijn regelmatig te vinden op nationale en internationale wedstrijden. De handboogsport mag zich in Nederland verheugen op een toenemende belangstelling. Bij Geronimo hebben we de beschikking over een mooie binnenlocatie en hebben een buitenbaan waar de volledige afstand van 90 meter geschoten kan worden door onze leden.

Voor wie geschikt?

De handboogsport is bij uitstek geschikt voor iedereen, van jong tot oud, voor validen en minder validen. Het schieten kan zowel op recreatief als op competitief niveau. Handboogschieten is een technische sport waarbij concentratie belangrijk is. Het is een individuele sport waarbij de schutter zelf helemaal verantwoordelijk is voor de prestatie. Op wedstrijden kan het team-element wel meespelen, wanneer de scores van individuele schutters worden opgeteld.

Soorten bogen

Binnen de handboogsport wordt over het algemeen met drie verschillende bogen worden geschoten. Tot medio de 20ste eeuw werd er geschoten zonder vizier en stabilisatie, een barebow. Daarnaast is er de recurve bow, dezelfde als de barebow maar dan met vizier en stabilisatie. Tevens is er de compound bow, die wat korter is en voorzien is van katrollen aan het uiteinde van de werparmen, alsmede een vizier met vergrotende lens en soms een of twee waterpassen. Met traditionele bogen als de longbow, flatbow, ruiterboog en composite bow wordt recentelijk ook meer geschoten bij onze club.

Cursussen

Een paar keer per jaar worden cursussen gestart voor beginnende schutters. De cursus bestaat uit 10 lesuren waarin u de beginselen van het handboogschieten wordt aangeleerd. Tijdens de cursus kunt u gebruik maken van het materiaal van de vereniging. Daarnaast is het mogelijk om bij de vereniging een boog te huren, of u kunt besluiten zelf een boog te kopen.

Meer over Geronimo

Indien u meer wilt weten over Geronimo kunt U informatie opvragen bij de secretaris.

De naam van deze handboogvereniging komt natuurlijk van de Apache indiaan Geronimo. Voor de ge├»nteresseerden hebben we een korte geschiedenis van Geronimo samengesteld waarin u kunt nalezen wie hij eigenlijk was. Deze is beschikbaar in “onze” schiethal